Henderson Waves



Re-experiencing nature

The Project


Arising from an international competition, the design of this tallest pedestrian bridge flows organically in seven wave spans, connecting hills and parks within the Southern Ridges. The design is socially responsive and environmentally friendly. It is a work of art, a landmark that everyone identifies with.

Everyone finds their own space on the bridge

Design should improve people’s lives

Awards


2011
BCA Construction Productivity Awards Platinum

SIA Architectural Design Awards

2010
Cityscape Global Awards

ULI Global Awards For Excellence

At A Glance



Location: Henderson Road, Singapore

Completion: 10 May 2008

Clients:
Urban Redevelopment Authority

In Association with:
IJP Corporation Ltd

The Challenge


The challenges were complex, from implementing the highly precise design based on mathematical formulas to minimising the ecological impact of the bridge. The result was an integration of both form and structure, a creation of a social infrastructure and a destination by itself.