XILINX Building



Bringing the outside in

The Project


The design for this headquarters has created a conducive work environment by creatively bringing in the outdoors with lush landscaping and vertical greens. The use of air wells bring in more daylight, culminating into an open courtyard, serving as a key gathering point for social activities.

At A Glance


Area: 20,618.8 m2

Location: 5 Changi Business Park Vista, Singapore

Completion: 2007

Clients:
Xilinx Asia Pacific Pte Ltd

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering, ME Engineering

Awards


2009
ASEAN Energy Award Winner

2008
BCA UD Awards Silver

SIA Architectural Design Awards Honorable Mention

2007
BCA Green Mark Awards Platinum

The Challenge


The challenge was to design an office that could integrate Xilinx’s uses and facilities while supporting their work activities. The timeless, functional and green design not only organised the uses efficiently but also brought out Xilinx’s focus on employees with spacious pantries, breakout areas and unoccupied work corridors.